En ægte win-win med Cisco videokonferencesystemer

Videokonference skaber fokus og tilfredse medarbejdere

Uni-Tankers nye videokonferencesystem har bundet de internationale afdelinger tættere sammen, nedsat rejseudgifterne og øget medarbejdernes tilfredshed. 

– Turkey, can you hear me? France? And Phillip in Houston? Okay – we will begin, lyder indledningen fra CEO Torben Andersen. Vi er til Uni-Tankers månedlige informationsmøde, hvor ledelsen i Middelfart taler til medarbejdere i virksomhedens fire lokaliteter, bundet sammen af det videokonferencesystem, som Netteam har installeret. I Middelfart og Istanbul står to state-of-the-art 55 tommers MX300 skærme fra Cisco, mens shippingselskabets mindre afdelinger i Cannes og Houston er koblet op med mere mobilt udstyr. Ifølge it-chef Michael Hust illustrerer det meget godt fleksibiliteten og mulighederne i videokonferencesystemet.

– Vores medarbejdere rundt om i verden kan deltage i møder på de store skærme eller på pc, Ipad eller Iphone. De kan deltage på kontoret eller i lufthavnen – hvor de nu er. Det skaber en tættere kontakt, også i de daglige samtaler, hvor videokonferencen giver et helt andet fokus end telefon og mail. På nær 1-2 procent er det lige som at sidde over for hinanden, forklarer Michael Hust.

 

_MG_6916, lav

Mindre rejseudgifter og mere tilfredse medarbejdere

Det tog da også kun it-chefen en halv time at overtale ledelsen til at anskaffe videokonferenceudstyret, og selvom især de topmoderne Cisco TelePresence-skærme ligger i den dyre ende, var alle udgifter tjent hjem på mindre end et halvt år. Det skyldes nedsat rejseaktivitet, som igen bon’er ud i øget medarbejdertilfredshed. En ægte win-win.

– Folk var trætte af at rejse, og i dag kan vi næsten ikke forestille os at leve uden videomøderne. For som en af mine medarbejdere fra Istanbul sagde: Det her betyder, at når jeg har fri, kan jeg tage direkte hjem til min familie – i stedet for at rejse 200 dage om året, forklarer Michael Hust. I dag holder Uni-Tankers afdelinger videomøder på kryds og tværs hele tiden, mens de fysiske møder på tværs af landegrænser er nedsat til et minimum. Michael Hust er ikke sen til at give Netteam en del af ‘skylden’.

– Netteam har sørget for, at vores setup er blevet så populært. Jeg kunne sagtens selv have sat det op, men Netteams folk er specialister på området – de ved det hele – så vi var stensikre på, at de ville finde den optimale løsning første gang. De har konfigureret systemet, så det virker perfekt og er utrolig nemt at gå til, siger Michael Hust. Han forklarer, at det blandt andet handler om stemmestyring og om ekstra services i form af flerpunkts MCU-møder, der kører over Netteams servere.

 

Screen Shot 2015-01-20 at 09.49.34

Nye tiltag sættes i søen

Tilbage i mødelokalet i Middelfart er Uni-Tankers ledelse ved at slutte af. De sidste måneders nøgletal, nye samarbejdsaftaler med Shell og en kollegial opsamling på julefrokosten rundes af med et kig fremad mod det næste halve år. Her er blandt andet ny teknik på dagsordenen, når både kontorer og Uni-Tankers flåde på i alt 36 tankskibe bliver opgraderet i forhold til it-administration og videokonferencer. Den generelle optimeringsproces fortsætter med andre ord.

– We hope to have a new management system flying in april 2015 – an electronial system both in the offices and on the ships, lyder den afsluttende information fra Torben Andersen.

 

_MG_6899, lav

 

Uni-Tankers er en førende leverandør af worlwide shipping. Virksomhedens flåde på 16 egne og p.t. 20 chartrede tankskibe sejler over det meste af verden med alt fra nitroglycerin til cognac og det sorteste olie. Kort sagt; alt flydende.