Cisco Webex sikrer tæt samarbejde af høj kvalitet for internationalt konsulenthus

ReD Associates

London and New York? Are you ready for our meeting? Med Webex videokonferenceløsning fra Cisco er det nemt for succesfuldt konsulent hus at arbejde tæt sammen i teams på tværs af verdensdele.

IT Manager Søren Hassel fra det danske konsulenthus ReD Associates, der har kontorer i København, London, Paris og New York og sender medarbejdere rundt i hele verden for at løse kundeopgaver, er ved at gøre klar til at holde et virtuelt møde med tre kolleger.

Mødet skal finde sted via virksomhedens nye Webex videokonferenceløsning fra Cisco, hvor lyd- og billedkvaliteten er så høj, at det føles, som om alle mødedeltagere er i samme rum. Følelsen af nærhed gør det samtidigt nemmere at skabe en fælles kultur, selvom medarbejderne fysisk kan være tusindvis af kilometer fra hinanden.

Tidligere brugte virksomheden Skype for Business og en fysisk videokonferenceløsning fra en anden udbyder til videomøder. Det var dog for bøvlet for medarbejderne at skulle navigere på forskellige platforme:

– Med vores nye Webex-system fra Cisco har vi fået det hele konsolideret til en samlet løsning, som har høj kvalitet i lyd og billede og en række praktiske samarbejdsfunktioner. Systemet er nemt at bruge, uanset om du deltager på en storskærm fra et af kontorerne, din egen computer eller er med på en mobiltelefon fra den anden side af jorden, siger Søren Hassel.

Søren Hassel er glad for, at den nye videokonferenceløsning er fleksibelt opbygget og understøtter tæt samarbejde i teams på tværs af kontorer og landegrænser. Løsningen rummer blandt andet mulighed for at oprette ”spaces”, hvor medlemmer af et team kan sende beskeder til alle i gruppen, udveksle dokumenter og tegne på skærmen, når ideer skal deles.

Desuden kan systemet ringe en mobiltelefon op, hvis en mødedeltager er på farten. Det skal nemlig være let og ligetil at drøfte opgaverne, selvom de involverede befinder sig i hver sin verdensdel.

Nemt og intuitivt

ReD Associates medarbejdere har typisk en uddannelsesbaggrund indenfor socialvidenskaber såsom antropologi og sociologi.

– Vores konsulenter er typisk ikke specielt teknisk orienterede, men tilbagemeldingen har været, at de er rigtigt glade for Webex-løsningen, fordi systemet er nemt og intuitivt at bruge, virker hver gang og giver en fornemmelse af at være i samme rum. Det gør det nemt at holde møder og sparer os for mange rejser og spildtid, siger Søren Hassel.

Desuden er det centralt for Søren Hassel i sin rolle som IT Manager, at løsningen er cloud-baseret, så der ikke skal installeres noget, og at den kommer fra en stor solid leverandør som Cisco, som han føler sig sikker på er i markedet mange år frem, så ReD Associates ikke skal ud at skifte system lige med det samme.

Desuden er han glad for, at løsningens brugerinterface er ens på alle platforme, og at betjeningspanelet og de store skærme i mødelokalet designmæssigt passer godt ind i konsulenthusets meget stilfulde kontorer, hvor alt interiør er valgt fra øverste hylde. Æstetik spiller nemlig en stor rolle for konsulenthuset.

 

 

Samarbejdet med Netteam

Webex-løsningen er leveret af Netteam, der gennem mange år har leveret netværks- og kommunikationsløsninger til ReD Associates, som blev etableret i 2005 af en gruppe partnere og i dag har mere end 100 ansatte.

– Vi har altid haft en god dialog med Netteam og talt med den samme kontaktperson gennem mange år. Jeg kan godt lide, at Netteam har en vis størrelse men heller ikke er så store, at vi bare er en lille bitte kunde i et kæmpe hus,” siger Søren Hassel.

ReD Associates ser løbende på mulighederne for at åbne nye kontorer rundt om i verden for blandt andet at komme tættere på nogle af verdens største virksomheder og markeder.

– Hvis eller når det sker, kan vi let koble et nyt kontor på løsningen. De skal bare indtaste et 16-cifret kode på en væghængt skærm eller logge ind på en browser på deres computer eller en app på deres telefon. Så er de med på systemet og kan holde virtuelle møder sammen med resten af organisationen og vores kunder.”

Installation af systemet i udlandet bliver varetaget af lokale virksomheder, som Netteam samarbejder med og er indtil nu gået ganske gnidningsfrit. Og dybest set bare handler det også bare om at hænge en skærm op på væggen, sætte strøm til og indtaste den tilsendte kode. Så er man i gang.

 

Du kan læse mere om Netteams udbud af løsninger til videokonferencer her

Arbejder for store brands

ReD Associates har kontor på de to øverste etager i en smuk ældre bygning på Kronprinsessegade 20 i København og arbejder primært for internationale brands som Adidas, Ford Motor Company og Samsung samt danske virksomheder som LEGO og Novo Nordisk.

En typisk opgave er at kortlægge behovene på et marked ved at interviewe og observere kundens slutbrugere i bestemte situationer. Resultaterne bruger kunderne til at få svar på, hvorfor forbrugerne egentlig køber løbesko, medicin, biler, legetøj m.m., så de målrettet kan udvikle produkter, der dækker markedets behov.

Klik herunder og bliv kontaktet af en vores Collaboration-eksperter for at høre mere om hvordan vores collaboration-løsninger kan være relevant for din virksomhed.