Ny Cisco HyperFlex HX platform er “rasende effektiv”

Holbæk Kommune

 

Lynhurtig på alle parametre. Sådan lyder dommen over den Cisco HyperFlex HX platform, som Netteam har installeret hos Holbæk Kommune. Til glæde for både it-afdelingen og de 12.000 daglige brugere.

Intet var overladt til tilfældighederne, da Holbæk Kommune i foråret skiftede sine gamle servere ud med ny hyperkonvergent infrastruktur. Hele otte udbydere var i spil, og efter grundige overvejelser valgte kommunens it-konsulenter at satse på en Cisco HyperFlex HX platform i samarbejde med Netteam.

– Vi valgte Cisco, fordi systemet passer til vores behov og er lettere at skalere end konkurrenternes. Prisen betyder selvfølgelig også noget. Og så var det lynhurtigt at installere, fortæller it-konsulent Morten Ganer.

 

Installeret på én dag

Faktisk tog det bare en enkelt dag at migrere kommunens VM-ware miljø til den nye Cisco HX platform. Og den smertefrie ‘operation’ blev udført af en af de teknikere fra Netteam, som Morten Ganer i forvejen har et godt samarbejde med på andre områder.

– Det var selvfølgelig også et vigtigt parameter, at vi kan få kompetent support, og det får vi hos Cisco og Netteam. Vi undrede os godt nok lidt, da de sagde, at det kun ville tage en dag at sætte op. I et af konkurrenternes tilbud var det inkluderet, at en af deres konsulenter skulle sidde ude hos os en måned. Men Søren fra Netteam klarede det på en fredag, siger Morten Ganer og smiler.

 

 

Alt kører i dobbelt tempo

Siden har den nye Cisco HyperFlex HX platform fungeret upåklageligt og har givet mærkbare positive effekter for både it-afdelingen og Holbæk Kommunes 5.000 medarbejdere og 7.000 skoleelever. Det forklarer it-konsulent Christian Therkelsen.

– Vi kan tydeligt mærke, at systemet kører dobbelt så hurtigt som før. For brugerne betyder det blandt andet, at websider loader hurtigere. Deduplikeringen betyder også, at hvis ti forskellige brugere gemmer den samme pdf, så ligger den ét sted. Kun ændringerne bliver skrevet til. Det er rasende effektivt, fordi vi har så meget data. Og for os er det virtuelle miljø meget nemmere at administrere, siger Christian Therkelsen.

 

Sparer både plads og strøm

Med det nye system er det langt hurtigere at opdatere en server og lave backups. Tidligere var det også nødvendigt for it-konsulenterne at prioritere, hvilke data der skulle placeres på henholdsvis hurtige SSD-diske og på almindelige harddiske. Nu er det hele komprimeret, så alt ligger på SSD-diske. Det sparer samtidig plads – og ikke mindst strøm – i forhold til det gamle rackskab, som var fyldt fra gulv til loft.

– Vi har sparet cirka 60 procent af strømforbruget. Det kan mærkes. For eksempel er vores UPS [Uninterruptible Power Supply, red.] gået fra at kunne køre 60 minutter til 90 minutter, fordi systemet bruger så lidt strøm. Det har vi slet ikke brug for, og faktisk er UPS’en så kraftig, at den står for 4-5 procent af strømforbruget i bygningen. Derfor er vi ved at indhente tilbud på en mindre, og vi regner med, at udgiften bliver indhentet inden for tre år på strømbesparelsen. Det er næste skridt, siger Christian Therkelsen.

Du kan læse mere om Cisco HyperFlex hér.