Cisco Umbrella styrker sikkerheden uden at genere brugerne

Køge Kommune

 

I Køge Kommune nedbringer man risikoen for hackerangreb med Cisco Umbrella. Det er dog langt fra den eneste fordel ved løsningen, der er implementeret af Netteam.

I Køge kommune er it-sikkerhed rykket højt op på dagsordenen. Et af de væsentlige initiativer er en DNS-sikkerhedsløsning – et system, der filtrerer potentielt farlige hjemmesider fra, så brugerne ikke kan tilgå dem.

“Når Cisco Umbrella-løsningen om kort tid er oppe at køre, forventer vi, at vores brugere vil blive mindre udsatte for at havne på hjemmesider med smittefare og lignende. Vi mener, faren er reel, og vi hører fra vores referencer, at løsningen nedbringer risikoen markant,” fortæller Ricki Sørensen, der er it-driftschef i kommunen.


 

Prøv Cisco Umbrella gratis i 14 dage

Ciscos sikkerhedstool til overvågning af hele dit netværk · Skriv dig op herunder

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Globale data til Køge

Han lægger desuden vægt på, at løsningen konstant sikrer kommunen mod de allerseneste trusler. Det er væsentligt, fordi trusselsbilledet hele tiden ændrer sig.

“Umbrella er en cloud-løsning, der benytter sig af kunstig intelligens og big data, som Cisco opsamler globalt. Dermed får vi øjeblikkeligt glæde af de seneste opdateringer. Netop big data og kunstig intelligens, forventer vi, vil få stor betydning for vores cyberforsvar i de kommende år,” fortæller han.

Endelig peger Ricki Sørensen på, at løsningen er nem at arbejde med og ikke generer kommunens mange brugere unødigt.

“Teknisk set er den meget simpel at introducere, og vi forventer en kort, smertefri indkøringsfase. Samtidig har den et nemt og overskueligt dashboard, vi har haft mulighed for at tilpasse menuerne til dansk, og løsningen kræver ikke ressourcer til løbende vedligehold. Brugerne mærker ikke noget til løsningen, med mindre de rammer en hjemmeside, der er flaget som farlig,” siger han.

 

Et godt samarbejde

Det nye system er implementeret af Netteam, som kommunen har haft et nært og godt samarbejde med gennem flere år.

“Vi kender folkene fra Netteam rigtig godt. De har levereret en god og stabil løsning, der tager højde for vores setup og vores organisation. De har været agile og fleksible under implementeringen,” fortæller Ricki Sørensen.

Både med hensyn til valget af Cisco Umbrella og i forhold til kommunens indsats med it-sikkerhed generelt, skeler man meget til Center for Cybersikkerhed.

“Vi har lavet en risikovurdering baseret på et meget bredt trusselsperspektiv. Ud fra den har vi sammensat et program med 10-15 initiativer, hvor vi har set meget i retning af Center for Cybersikkerhed og deres anbefalinger. Vi er jo heldige at leve i en nation med klare guidelines på det her område, og vi bestræber os på at lægge os så tæt op ad standarderne som muligt,” siger han.

Læs mere om Cisco Umbrella

Cisco Umbrella er den første cloud-baserede DNS-sikkerhedsløsning. Den kan beskytte samtlige brugere i en organisation ved at blokere for adgang til potentielt farlige hjemmesider. Løsningen kræver ikke noget af brugerne og opdateres konstant med de nyeste trussels-efterretninger.

Køge Kommune er en del af Region Sjælland og har ca. 60.000 indbyggere. Kommunen har omkring 4.500 ansatte fordelt i fire forvaltninger.