Tillid og en god dialog skaber fundamentet for et godt samarbejde

Jeg har brug for nogle få, pålidelige leverandører

Hos FTF-A er alting sat i faste rammer efter LEAN-principperne, og IT-driften er styret in house. Men A-kassen har stadig brug for eksperthjælp fra nogle få samarbejdspartnere. Netteam er en af dem.

– Det var almindelig ‘kold kanvas’, da Netteam kontaktede os sidste sommer. Men de skabte hurtigt tillid. Sådan beskriver IT-driftschef Morten Munk Fejborg det første møde, da Netteams sælgere ‘bankede på’ hos A-kassen FTF-A. Her mødte de en LEAN-styret virksomhed, hvor værdierne Professionalisme, Nytænkning, Dialog og Arbejdsglæde gennemsyrer alting fra A til Å. Alt er neddelt i målbare opgaver, som FTF-A’s afdelinger i landets fire største byer arbejder tæt sammen om at løse.

På forkant med FTF-A’s behov

I 2013 hjemtog FTF-A den hidtil outsourcede it-drift for at opnå mere fleksibilitet og agilitet, men har stadig brug for eksperthjælp til specifikke opgaver. Netteam viste sig at være på forkant med et behov, som IT-driftschef Morten Munk Fejborg nok havde set, men endnu ikke afsat ressourcer til.

– Jeg har brug for nogle få, pålidelige leverandører, som kan levere varen. Vi havde fra start en god dialog med Netteam, og de skabte tillid til, at vi var en vigtig spiller for dem. Vi vidste også godt, at vi skulle kigge mere på netværket – at det ikke var opdateret – men på det tidspunkt var det endnu ikke indføjet i vores resultatkontrakter, forklarer Morten Munk Fejborg. Derfor blev det til en relativt lang ‘indflyvningsfase’, inden FTF-A i december fik installeret nyt Wifi-system. Og her i starten af 2015 blev A-kassens firewall og Core-switch så ‘klonet’.

– Vi havde kun én af hver, så det har vi gjort redundant. Det giver en fleksibilitet, hvor vores servicevindue er blevet meget mere fornuftigt, siger Morten Munk Fejborg.

Medlemmernes penge skal bruges med fornuft

De nye løsninger er designet i tæt samarbejde med Netteams teknikere, som IT-driftschefen kun har godt at sige om.

– De er skarpe. Vi har selv dygtige teknikere, der kommer dybt ned – men Netteams eksperter kommer dybere på hver deres område. De kunne sikkert også godt have oversolgt os et eller andet, men det har de ikke gjort.

Screen Shot 2015-03-23 at 13.58.53Det kan jeg jo godt lide fra min position, for jeg skal både forsvare mine dispositioner opadtil og over for vores medlemmer. Det er trods alt deres penge. Men jeg har tillid til Netteam, og der er en god dialog. Det gør også, at vi fremover vil kunne overlade dem nye opgaver, siger Morten Munk Fejborg.

FTF-A er en uvildig A-kasse, der servicerer 56 vidt forskellige forbund, for eksempel Konstruktørforeningen, Finansforbundet, Radiograf Rådet og Dansk Skuespillerforbund – eller kort sagt; ‘fra spadestik til tæppefald’. Med ca. 175 medarbejdere fordelt på kontorer i Ålborg, Århus, Odense og København bistår FTF-A sine medlemmer med alt fra rådgivning om ydelseskort og ledighedserklæringer til jobsøgning og efterløn.