Cisco Umbrella er den naturlige overbygning på sikkerheden

 

Som international virksomhed har DAT-Schaub stor fokus på it-sikkerhed. Med Cisco Umbrella er it-sikkerhedschef Bjarne Jensen på forkant og kan hele tiden finde den rigtige balance mellem kontrol og tillid til medarbejderne i DAT-Schaubs mere end 20 internationale afdelinger.

 

I dag er det godt ti måneder siden, at Netteam installerede Cisco Umbrella hos DAT-Schaub. Den direkte anledning var egentlig ransomware. Ikke fordi, at det gav de store problemer – men nok til at næste logiske skridt var at installere Cisco Umbrella. Det fortæller DAT-Schaubs it-sikkerhedschef, Bjarne Jensen.

– Jeg ser egentlig Cisco Umbrella som en naturlig overbygning på de sikkerhedssystemer, vi i forvejen har med firewall, antivirus, spamfilter og så videre. Vi tog beslutningen, fordi en af vores medarbejdere havde fået fingrene i noget ransomware, men det var nu mere et irritationsmoment end en egentlig trussel. Men vi prøver jo hele tiden at være foran ‘the bad guys’ for at undgå problemer, siger Bjarne Jensen.

 

Nem og usynlig sikkerhed

Foreløbig fungerer det helt uden problemer, for Cisco Umbrella er både effektivt og let at håndtere. Systemet monitorerer netværket og giver dermed DAT-Schaub gode muligheder for sikre sig mod udefra kommende trusler mod it-infrastrukturen.

– Cisco Umbrella er et sikkerhedssystem, som du ikke ser og ikke mærker i det daglige. Det var også utrolig nemt at installere. Nu har vi haft det i snart et år, og det kører bare. Vi har ingen problemer what so ever, siger IT-chef Bjarne Jensen.

 

Balance mellem kontrol og tillid

Med Cisco Umbrella har DAT-Schaub også mulighed for at øge sikkerhedsniveauet, hvis det bliver nødvendigt. Men det handler også hele tiden om at finde den rette balance mellem kontrol og tillid til medarbejderne. Ikke mindst hos en international fødevarevirksomhed som DAT-Schaub, der har mere end 20 afdelinger i 14 forskellige lande.

– Vi skal løbende tage højde for de enkelte landes særegenheder. For eksempel er der forskellige sociale og kulturelle opfattelser af, hvilke rettigheder den enkelte ansatte har. I Skandinavien har vi stor tillid til medarbejderne, mens de i andre lande er mere restriktive i forhold til, hvad folk for eksempel skal bruge internettet til, siger Bjarne Jensen.

 

Den skandinaviske model vinder

Foreløbig har DAT-Schaubs it-sikkerhedschef implementeret den del af Cisco Umbrealla, som overvåger sikkerhedssituationen på virksomhedens netværk. Systemet arbejder på forkanten af netværket for at stoppe trusler mod virksomhedens netværksprotokoller og IP porte. Dermed er der ikke brug for at overvåge hver enkelt af medarbejdernes enheder.

– Vi har ikke været ude for situationer, hvor det var nødvendigt. Hos os har den skandinaviske model vundet indtil nu. Det kræver selvfølgelig, at vi er på forkant og holder problemerne inddæmmet, men med Cisco Umbrella sover vi nu ganske roligt om natten. Vi får en sikkerhedsrapport hver dag og så en månedsrapport, som vi dykker lidt mere ned i, siger Bjarne Jensen.

‘Verdensmester i pølseskind’

DAT-Schaub leverer en række forskellige produkter til fødevareindustrien over hele verden. Især er virksomheden kendt for at være ‘verdensmester i pølseskind’.

 

Cisco Umbrella

–  er Ciscos OpenDNS-system, som tidligere gik under navnet OpenDNS Umbrella.

 

Prøv Cisco Umbrella i 14 dage med en gratis trial!

Udfyld formularen herunder om kom i gang med Cisco Umbrella:

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.