På forkant med fremtidens krav

Hvis I kommer med den sorte fiber - så klarer vi resten

Tretten kilometer sort fiber. Så meget skulle der til, da Brenntag Nordic i samarbejde med Netteam opgraderede sikkerheden med et nyt, spejlet it-anlæg.

Brenntag Nordic er en af verdens førende producenter og leverandører af kemikalier. Her er der stor fokus på sikkerhed – og på at være på forkant. Derfor var det også et naturligt skridt for it-chef Jacob Lindberg, da han i efteråret 2013 bad Netteam om hjælp til at gennemføre en strategisk opgradering af koncernens it-sikkerhed.

– Vores to spejlede it-systemer blev oprindelig lagt for tæt på hinanden, så de var sårbare ved for eksempel brand og oversvømmelser. Derfor har vi flyttet dem til to adskilte datacentre, der er forbundet af en højhastigheds ’dark fiber’ med den allernyeste og hurtigste transmissionsteknologi. Det gør anlægget mere sikkert og bringer os på forkant med fremtidens krav, siger it-chef for Brenntag Nordic, Jacob Lindberg.

13 kilometer fiber

Helt konkret har Brenntag Nordic flyttet det ene af to spejlede backup-anlæg fra Ballerup til Albertslund og derefter forbundet dem med en 13 kilometer lang fiberring, en såkaldt ’dark fiber’. Projektet blev gennemført i samarbejde med Netteam, som har leveret og konfigureret de højhastighedsswitche, der kobler de to it-platforme sammen med den nye fiberforbindelse. Og valget af Netteam var ikke tilfældigt.

– Vi har tidligere haft et meget tilfredsstillende samarbejde med Netteam om at opbygge videokonferencerum og etablere trådløst netværk på vores lagre i Danmark. De påtog sig da også opgaven med det samme og sagde, at ”hvis I kommer med den sorte fiber – så klarer vi resten,” fortæller Jacob Lindberg.

Kompetente og alsidige

Dét løfte har Netteam levet fuldt op til, understreger Brenntags nordiske it-chef.

– Vi har fået bekræftet, hvad vi godt vidste i forvejen – at Netteam ved ’alt’ om netværk. De er ikke kun tekniske specialister, de er også meget alsidige og kan løse mange forskellige opgaver. De ved, hvad de går ind til, når de påtager sig en så teknisk kompliceret opgave, som vi stillede dem overfor. Og de har løst opgaven perfekt, siger Jacob Lindberg. Han fremhæver, at samarbejdet med Netteam endda også været en økonomisk succes. Ikke alene blev projektet afsluttet inden for den planlagte tidsfrist i oktober 2013. Det skete også til den helt rigtige pris.

– Vi fik også et tilbud på opgaven fra et andet firma. Det var fem gange så dyrt som tilbuddet fra Netteam. Så det var på alle måder den helt rigtige beslutning, vi traf, siger Jacob Lindberg.


Nyt, spejlet anlæg med ‘dark fiber’

Brenntag Nordic har flyttet det ene af to spejlede it-anlæg og derefter forbundet de to anlæg med en 13 kilometer lang fiberring – en såkaldt ’dark fiber’. Fiberringen benytter DWDM-teknologi (Dense Wavelength Division Multiplexing) og består af sikkerhedshensyn af to adskilte fiberforbindelser, som hver benytter op til ni separate lyslederkanaler på én gang.

Global koncern med 13.000 ansatte

Brenntag Nordic A/S er datterselskab af den tyskejede Brenntag koncern, der er en globalt førende producent og distributør af en lang række kemiske specialprodukter til andre virksomheder. Produkterne kan både være standardkemikalier og kundetilpassede kemikalier. Brenntag har cirka 450 afdelinger i mere end 70 lande med godt 13.000 ansatte og en omsætning på knap 9,7 milliarder euro.

I Norden har Brenntag afdelinger i Danmark, Norge, Sverige og Finland med godt 300 ansatte i 10 afdelinger og med fælles nordisk hovedkontor og it-central i Ballerup.