Mød manden bag Netteam

Interview med Peter Durup

“Hvis vi ikke hele tiden udvikler os …”

Det er ikke tilfældigt, at Peter Durup i dag er administrerende direktør og manden bag Netteam. Allerede som ung elektroniktekniker begyndte Peter Durup at designe netværk og blev hurtigt involveret i at udvikle en lang række store datainstallationer i både Danmark og i udlandet. Siden har han ikke set sig tilbage. Heller ikke i 2001, da it-boblen var bristet og havde hensat en hel branche i chok. Her rettede Peter Durup blikket fremad og startede Netteam i december 2001.

– Jeg var så heldig at få ansat nogle af mine dygtige kollegaer fra tidligere. Vi fik hurtigt en række store kunder, og allerede det første år havde vi et overskud på en million. Det er vel meget godt for en startup-virksomhed, siger Peter Durup. Siden har Netteam vækstet hvert eneste år og har de sidste 10 år i træk opnået en AAA-rating fra Bisnode Danmark. En af årsagerne er Peter Durups forretningsstrategi, som helt fra start har været skarpt skåret: Netteam er specialister i alt fra den amerikanske tech-gigant Cisco, og Netteam har altid de dygtigste specialister.

– Vi har altid været meget stringente i forhold til vores produktstrategi, og det gør, at vi er mega-
specialiserede. Jeg tror ikke på, at en tekniker i dag kan rumme alle produkter fra flere forskellige fabrikanter. Det kan jeg heller ikke selv. Det hele er blevet så specialiseret, og for hos har det været en stor fordel, at vi er så målrettede på Cisco. Vi har ry for at vide, hvad vi taler om, siger Peter Durup.

 

Nomineret til Årets Ejerleder 2018

Selv har Peter Durup altid haft hands-on på teknikken. Nyansatte konsulenter fortæller ofte, at de aldrig før har haft en chef, der ved så meget om deres arbejdsområde. Samtidig har Peter Durup skabt en stærk virksomhedskultur, og i oktober blev han nomineret til Årets Ejerleder 2018 i hovedstadsregionen. Hvert år kårer PwC og Nykredit landets dygtigste ejerledere ud fra personlige interviews og bedømmelseskriterier som bl.a. vækst, positive resultater på bundlinjen og ‘central indflydelse på den daglige drift’. I år var temaet ’tillid’, fordi det skaber sammenhængskraft og bidrager til udvikling, når medarbejdere, kunder og øvrige stakeholdere har tillid til en virksomhed. Det handler både om kulturen internt i virksomheden og om ‘ordentlighed’ på parametre rundt om kernedriften. I Netteam er tillid, ordentlighed og udvikling ikke bare flotte ord, der bliver nævnt i skåltaler. For eksempel har Netteam netop støttet Knæk Cancer med 50.000 kroner, mens ’tillid’ og ’udvikling’ altid har været nøgleord i Peter Durups ledelsesstil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Hos os handler det rigtig meget om frihed under ansvar. Jeg stoler på folk, indtil det modsatte er bevist, og jeg giver medarbejderne frie tøjler til at udvikle sig. Men jeg ser også helst, at de er nysgerrige på nye ting. Når vores medarbejdere har tid til overs, bruger de den på at dygtiggøre sig. Hvis vi ikke hele tiden udvikler os, er vi i gang med at falde i søvn og save den gren over, vi sidder på, siger Peter Durup.

 

Den gode kunderelation bærer igennem

I dag er Netteam Cisco Gold Partner og har 19 af de skarpeste konsulenter i branchen. I Netteams ’Network Operation Center’ sidder fire dygtige generalister, der tager imod kundernes ønsker og laver en stor del af dagligdagens ændringer og justeringer. Den mere komplicerede problemløsning bliver sendt videre til Netteams tre ‘special teams’ med hver fem konsulenter, som har specialiseret sig helt ned i de mindste detaljer på områderne Security, Collaboration og Netværk. Og kunderne? De hænger ved. Netteam har en stadig voksende skare af faste samarbejdspartnere, som har været med i en lang årrække – Lån & Spar Bank, Pharmakon, Holbæk Kommune og Rema 1000 – for bare at nævne nogle få. Mange af dem har Peter Durup selv haft fast kontakt med igennem årene. Også her er tillid et nøgleord.

– Jeg sørger hele tiden for at holde løbende kontakt til mine kunder og følger op med hyppige mellemrum. Ikke nødvendigvis for at sælge noget, men for at høre om alt er i orden, fortæller Peter Durup. Det handler meget om at yde lidt ekstra og gøre kundernes job lettere.

– Mange af vores kunder varetager flere forskellige områder. Vi sørger hele tiden for at holde os up to date, så de ikke behøver at læse information igennem fra 30 forskellige leverandører. Vi laver screeningen for dem og ved, hvad der kommer på markedet. Det er sådan, man bliver trusted advisor. Vi inviterer også ind til seminarer og sørger hele tiden for at holde relationen vedlige og berige vores kunder med viden, siger Peter Durup.

Næste mål for Netteam er at komme på listen over godkendte leverandører hos Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI). Når det sker, forventer Peter Durup en markant forøget omsætning og yderligere nyansættelser.

 

“Bare fordi du får et nej …”

Når man skal beskrive Peter Durup som person, ligger ordene ‘fighter’ og ‘entreprenør’ lige for. Han har et enormt drive, og det kunne aldrig falde ham ind bare at læne sig tilbage og ‘passe butikken’.

– Jeg er drevet af at starte noget op og hele tiden bygge på. Jeg kan ikke bare stille mig tilfreds og møde ind hver morgen for at gøre det samme. Så er det jo ikke sjovt. I Netteam sætter vi hele tiden høje mål. Vi når dem ikke altid, men så når vi et stykke op af stigen. Og så sætter vi nogle nye mål, siger Peter Durup.

Det samme gælder i privatlivet. Peter Durup er diabetiker og var begejstret, da han for et par år siden afprøvede et nyt elektronisk instrument, som kan måle blodsukkeret uden at prikke hul på huden. Man sætter en scanner op til armen og får øjeblikkeligt testresultaterne leveret på mobilen. Og det er ikke dyrere. Alligevel holdt sundhedsvæsenet i Hillerød Kommune stædigt fast i det gamle udstyr. Men her to år senere har Peter Durup netop fået godkendt brugen af det nye apparat igennem Ankestyrelsen.

– Bare fordi du får nej, behøver du jo ikke nødvendigvis at stoppe. Det tog mig to års kamp at få dem overbevist om, at de er nødt til at følge med udviklingen – men nu skulle der være en chance for, at andre diabetikere i Hillerød Kommune også kan få det nye udstyr bevilget. Jeg har dokumenteret, at det er en kæmpe hjælp for patienten. Jeg kan selvfølgelig ikke garantere noget, men jeg håber da, at det kan danne præcedens og komme andre til gode, siger Peter Durup.

 

Kobler af på havet

I fritiden har Peter Durup altid været en sportsmand og er nærmest vokset op med en badmintonketcher i den ene hånd. I dag er han en ivrig sejler og har jævnligt sine fire børn med ude på bølgerne. Ind i mellem tager han også kunder med på tur.

– Det er ikke sådan, at jeg sejler kapsejlads, men jeg kan godt li’ sporten og at komme ud at prøve kræfter med naturen. Der er lidt adrenalin, når sådan en lille båd kommer ned at ligge. Derude kan du heller ikke betjene en mobiltelefon. Du er tvunget til at fokusere på det, du er i gang med. Så der kobler jeg helt af, siger Peter Durup.

 

Kort om Peter Durup

Som søn af en flymekaniker har Peter Durup en brændende interesse for fly og en særlig forkærlighed for flydiagrammer.

Peter Durup er vokset op i Gilleleje og bor i dag i Hillerød. Han har fire børn, hvoraf tre er hjemmeboende.

Som ung var han en habil badmintonspiller. I dag er ketcheren skiftet ud med en sejlbåd.

Peter Durup er oprindelig uddannet elektroniktekniker. Han har tidligere arbejdet i Cygate, hvor han stoppede i 2001. Fire år senere opkøbte Netteam den danske afdeling af Cygate.