Cisco Meraki understøtter den bæredygtige tankegang

“Vi er i en klasse for os selv – det skal vores trådløse net også være”

Guldsmeden Hotels har sat bæredygtigheden i system med 99% økologisk køkken og et unikt hoteldesign. Samtidig får gæsterne en topmoderne service med bl.a. lynhurtigt WiFi fra Cisco Meraki.

 

Der var måske engang, hvor økologi rimede på teknologiforskrækkelse. For Claus Sand Strawbridge har det dog ikke meget med nutiden at gøre. Han er eCommerce Marketing Director på den gennemført bæredygtige hotelkæde Guldsmeden Hotels, hvor gæsterne får en topmoderne service. Det gælder også hotellernes WiFi, som Netteam i øjeblikket er ved at udskifte med et spritnyt Meraki Cisco-system.

– Vi lever i en digital verden, og for os er dårligt WiFi lig med dårlige kundeanmeldelser. Vi anser os selv for at være i en klasse for os selv, og det skal vores trådløse net selvfølgelig også være. Derfor har vi valgt Cisco Meraki, siger Claus Sand Strawbridge.

WiFi med livstidsgaranti

Det nye WiFi er ved at blive rullet ud på Guldsmedens hoteller i Århus, København, Norge, Frankrig samt på Bali og Island. At det sker i samarbejde med Netteam er egentlig lidt et tilfælde.

– Min kollega indhentede forskellige tilbud på Cisco-udstyr. Her stod Netteam stærkest, og samarbejdet er foregået fuldstændig gnidningsfrit. Netteam har leveret til aftalt tid, og det har de i hele taget været et fornuftigt samarbejde. Præcis, som jeg gerne vil have det, siger Claus Sand Strawbridge. Med Meraki kan han overvåge og tilgå WiFi-systemerne på Guldsmedens hoteller over hele verden fra sit kontor i København. Samtidig får hotelkæden en ny kommunikationskanal, hvor man kan give kunderne information og gode tilbud direkte på startsiden, når de logger ind.

– Det giver os nogle nye muligheder på sigt. Cisco er måske det dyreste system, men vi forventer, at det er bedre, mere stabilt og har en længere levetid end de billige. Det kommer med lifetime warranty, så det er også mere bæredygtigt. Så man kan godt sige, at vi tilfører modernisme til den bæredygtige tankegang, siger Claus Sand Strawbridge.

99 procent økologi

Netop bæredygtigheden er helt central for Guldsmeden Hotels, som både har det økologiske Guldmærke og er GSTC-certificeret. Det økologiske Guldmærke gives til spisesteder i Danmark, som er over 90 procent økologiske, og Guldsmeden Hotels ligger helt i top med 99 % økologiske fødevarer. Samtidig bliver hele hotellet hvert år bedømt på en 300-punkts liste for at opnå den internationale GSTC-certificering fra Global Sustainable Tourism Council. Her er skrappe krav til alt fra kopipapir til tandpasta, som Guldsmeden blandt andet imødekommer ved selv at producere hotellets egne møbler, essentials og tekstiler.

– Vi har vores egen bæredygtige produktion på Bali, hvor vi bruger bambus til en lang række produkter som for eksempel borde, stole, servietter, tandbørster og håndklæder, siger Claus Sand Strawbridge. Det er samtidig med til at give hvert enkelt hotel sit helt eget udtryk.

– Du finder ingen hoteller som os. Vi gør meget ud af at sætte et personligt præg med en blanding af traditionel dansk design og vores egne produkter, og vi har ikke to værelser, der er ens. Du finder heller ikke en stor, kold hall med aircondition hos os. I stedet har vi ægte tæpper og en god atmosfære, hvor gæsterne slapper helt af og føler sig hjemme, siger Claus Sand Strawbridge og kigger tilfreds rundt i receptionen på hotel Axel Guldsmeden.

Kunderne elsker konceptet

Men hvad siger kunderne?

– De synes, det er fantastisk. Vi er en lille, selvejende hotelkæde med et fornuftigt overskud, og vi har ikke brugt en krone på markedsføring i det sidste halvandet år. Mange virksomheder har i dag en CSR-politik med klare krav til medarbejdernes hotelophold. Det handler både om, at hotellet skal have 4-5 stjerner, men også om krav til for eksempel nøglehulsmærker og svanemærker, siger Claus Sand Strawbridge.

Af samme grund barsler Guldsmeden her i april måned med et helt nyt bookingsite for bæredygtige hoteller. Som det er i dag, er det nemlig ikke muligt at søge på bæredygtige kriterier på de traditionelle bookingsites.

– Derfor laver vi et helt nyt bookingsite under navnet “I Love Eco-hotels”. Det bliver kun for bæredygtige, certificerede hoteller, hvor gæsterne kan selektere på helt nye kriterier som for eksempel grøn energi og økologi, siger Claus Sand Strawbridge.

Det nye bookingsite går i luften i april 2016.